Siber Güvenlik Uzmanlığı Eğitimi Nedir?
Siber Güvenlik Uzmanlığı Eğitimi kapsamında; Güvenlik Politikaları ve Prosedürleri, SOC ekibinin bir parçası olarak siber güvenlik olaylarını önlemek, tespit etmek ve analiz etmek için ihtiyaç duyulan temel becerileri, süreçleri ve bilgileri dijital varlıklar için erişim kontrol modelleri, kötü amaçlı yazılım analizi ve yorumlanması süreçlerini, korunan verilerin belirlenmesini, ihlallerin algılanmasını ve karantinaya alınmasını hızlandırmak için temel SOC metriklerinin anlaşılmasını öğreneceksiniz.
Uygulamalı Siber Güvenlik Eğitimi Ne İşe Yarar?
Hemen hemen her gün siber saldırılara maruz kalma ihtimalimiz olduğunu biliyor muydunuz? Kurumsal yapınıza ait özel dokümanların, markalarınıza anlam katan verilerin ya da çalışma şeklinizin istemediğiniz kişiler tarafından izlenmesini ister misiniz?
Bilgi teknolojileri ve ağ güvenliğinin son derece önemli olduğu günümüzde, kullanılan web uygulama ve yazılımlarının da güvenli hale getirilmesi gerekiyor. Çalışma alanınızda kullandığınız her bir donanım, yazılım ve verinin gelebilecek saldırılara karşı güçlü ve planlı bir şekilde korunuyor olması, güvenli bir çalışma ortamına sahip olmanızı sağlar.
Online Siber Güvenlik Eğitimi programımızı tamamlayan uzman adaylarımız, siber güvenlik ve bilgi güvenliği alanlarına hâkim olabilirler. Siz de güvenli kullanıcı yönetimi, güvenli ağ sistemleri oluşturma ve proje yönetimi sürecinde kötü amaçlı yazılımlara karşı güçlü olmak istiyorsanız, eğitimize bekliyoruz.
Siber Güvenlik Uzmanlığı Eğitimi Kazanımları Nelerdir?
İleri Düzey ve Temel Siber Güvenlik Eğitimi içeriklerinin bir arada bulunduğu Siber Güvenlik Uzmanlığı Eğitimimiz ile zararlı yazılım analizi yapabileceksiniz. Ağ sistemleri kurmayı ve yönetmeyi öğreneceğiniz bu program sayesinde, profesyonel hayatınızda daha sağlam adımlarla ilerleyebileceksiniz.
- Bu eğitim kapsamında aşağıdaki madde başlıkları konusunda bilgi sahibi olacaksınız:
- Temel IPv4 ve IPv6 ağlarını kurma, işletme, yapılandırma ve sorun çözmeyi,
- Ayrıca, Switch, Router ve wireless LAN cihazları gibi ağ bileşenlerini yapılandırmayı,
- Ağ aygıtlarını yönetmeyi ve temel güvenlik tehditlerini tanımlayabilmeyi,
- Ağ programlama, otomasyon ve yazılım tanımlı ağ temellerini öğreneceksiniz.
- Penetration Tester öğreneceksiniz.
- SOC L1 ve L2 öğreneceksiniz.
Siber Güvenlik Eğitimi Ne Kadar Sürer?
4 ayrı bölümden oluşan eğitim, toplam 90 saatten oluşmaktadır. Eğitim hem teori hem de uygulama bölümlerini içeriyor. Tamamen online olarak alacağınız Siber Güvenlik Eğitimi ile sadece fiziksel olarak değil, aynı zamanda yazılımsal olarak da güvenli iş ortamları kurabilirsiniz.
Kamu kuruluşları ve Özel şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerinde, bilişim cihazları ve bilişim sistemlerin güvenliği en önemli konuların başında gelmektedir. Siber güvenlik uzmanları hedef olan sistemlere yapılan saldırıları önlemek, tespit etmek ve gerekli savunmayı yapmakla sorumludur. Her geçen gün gelişen teknoloji kötü niyetli kişilerin bilişim sistemlerini yavaşlatma veya tamamen kullanılmaz hale getirmek için saldırılar düzenlemektedir.
Bilişim sistemlerini ve içerisindeki verilerinizi, herhangi bir siber tehditle karşılaşmadan korumaya almış olmak, veri kaybı ve iş sürekliliğinin sekteye uğraması için önemli tedbirler almak ve bu alanda yetişmiş uzmanlara ihtiyaç duymaktadır. Bu amaçla Siber Güvenlik Eğitimi Uzmanlığı eğitimi hazırlanmıştır.
- Siber Güvenliğe Meraklı Herkes,
- Siber Güvenlik Alanında Kariyer Yapmak İsteyenler,
- Kamu kuruluşlarında veya Özel Şirketlerde Kurumların Siber Olaylara Müdahale Ekiplerinde (SOME) çalışmak isteyenler,
- Bilgi Teknolojileri Alanında İsteyenler,
- Siber Savunma sektöründe çalışmak isteyenler
- Bu alanda farkındalık kazanmak isteyen herkes
->Network Fundamentals
->Ağ Katmanı
-> Adres Çözünürlüğü -> IPv4 ve IPv6 Adresleme ->Penetration Tester
->Subdomain Enumeration
->Authentication Bypass
->IDOR (Insecure Direct Object Reference)
->File Inclusion
->SSRF (Server Side Request Forgery )
->XSS Cross-site Scripting
->Command Injection
->SQL Injection
->Burp Suite: The Basics
->Burp Suite: Repeater
->Burp Suite: Intruder
->Burp Suite: Extender
->Passive Reconnaissance
->Active Reconnaissence
->Nmap Basic Port Scans
->Nmap Post Port Scans
->Protocols and Servers
->Exploit Vulnerabilities
->Metasploit: Introduction
->Metasploit: Exploitation
->Metasploit: Meterpreter
->What the Shell?
->Linux Privilege Escalation
->Windows Privilege Escalation
->SOC L1 ve L2
No Comments