Siber İstihbarat Uzmanlığı Eğitimi

Siber İstihbarat Uzmanlığı Eğitimi
Featured

Siber İstihbarat Uzmanlığı Eğitimi

Orta Seviye Siber Güvenlik Eğitime katılacak öğrencilerimize Etik Hackerlik giriş seviyesinde ve Siber Güvenlikle ilgili temel ve ileri kavramların, neler olduğu anlatılacak, edinmiş oldukları bilgiler doğrultusunda öğrencilerimizde Etik Hackerlik ve Siber Güvenlik konusunda güncel bir vizyon oluşturacak ve Siber Güvenlik Uzmanı olma aşamasında ilk adımı atmış olacaktır.

Siber Güvenlik Eğitimi Kazanımları Neler Olacak; -> Eğitimde katılımcılar sanal ortamda etik hackerlik için gerekli olan Linux işletim sistemini temel düzeyde öğreniyor olacak, -> Fiziksel bilgisayar üzerinde sanallaştırma uygulamalarını öğreniyor olacak, -> Temel sistem, network ve siber güvenlik konularına hakim olacak, -> Siber Güvenlik Eğitimi Kimler Katılabilir; -> Siber Güvenlik ve Etik Hackerlık dünyasına ileri seviye meraklı başlangıç düzeyindeki bilgisayar kullanıcıları. -> Bilişim sektöründe yeni veya yarı-profesyonel düzeydeki çalışanlar. -> Kariyerine Siber Güvenlik Uzmanı, Bilişim Güvenliği Uzmanı v.b. ünvanlarla başlamak isteyenler.

Eğitim Gereksinimleri;

Tam Lab Ortamı için Min. 8 GB RAM ve 80 GB disk alanına sahip bir bilgisayar. VirtualBox veya TERCİHEN VMware Workstation Pro Sanallaştırma Uygulaması. Sanallaştırma uygulamalarının detayları eğitimde anlatıcaktır.

Eğitim Süresi;

Eğitim hafta da 2 saatlik ders periyodunda 5 hafta içerisinde tamamlacaktır. Eğitim sonunda eğitime katılan öğrencilerin kazanımları yapılacak test ile sağlanacaktır.

İleri Seviye Siber Güvenlik

Eğitime katılacak öğrencilerimize Etik Hackerlik orta seviyesinde ve Siber Güvenlikle ilgili temel ve ileri kavramların, neler olduğu anlatılacak, edinmiş oldukları bilgiler doğrultusunda öğrencilerimizde Etik Hackerlik ve Siber Güvenlik konusunda güncel bir vizyon oluşturacak ve Siber Güvenlik Uzmanı olma yolunda ilerliyor olacaktır.

Siber Güvenlik Eğitimi Kazanımları Neler Olacak;

-> En temel seviyeden başlıyarak Kali Linux ve Sanallaştırma platformlarını, OSI Referans modelini, orta seviye zafiyet sömürme araçları, metasploit, parola saldırıları, kablosuz ağ saldırılarını öğreniyor olacaksınız. -> Siber Güvenlik Eğitimi Kimler Katılabilir; -> Siber Güvenlik ve Etik Hackerlık dünyasına ileri seviye meraklı orta düzeyindeki bilgisayar kullanıcıları. -> Bilişim sektöründe yeni veya yarı-profesyonel düzeydeki çalışanlar. -> Kariyerine Siber Güvenlik Uzmanı, Bilişim Güvenliği Uzmanı v.b. ünvanlarla başlamak isteyenler. -> Linux, Network ve Web bilgilerini geliştirmek ve bunların güvenlikle bağlantısını öğrenmek isteyen herkes

Eğitim Gereksinimleri;

Tam Lab Ortamı için Min. 8 GB RAM ve 80 GB disk alanına sahip bir bilgisayar. VirtualBox veya TERCİHEN VMware Workstation Pro Sanallaştırma Uygulaması. Sanallaştırma uygulamalarının detayları eğitimde anlatıcaktır.

Eğitim Süresi;

Eğitim hafta da 2 saatlik ders periyodunda 5 hafta içerisinde tamamlacaktır. Eğitim sonunda eğitime katılan öğrencilerin kazanımları yapılacak test ile sağlanacaktır.

Kamu kuruluşları ve Özel şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerinde, bilişim cihazları ve bilişim sistemlerin güvenliği en önemli konuların başında gelmektedir. Siber güvenlik uzmanları hedef olan sistemlere yapılan saldırıları önlemek, tespit etmek ve gerekli savunmayı yapmakla sorumludur. Her geçen gün gelişen teknoloji kötü niyetli kişilerin bilişim sistemlerini yavaşlatma veya tamamen kullanılmaz hale getirmek için saldırılar düzenlemektedir.

Bilişim sistemlerini ve içerisindeki verilerinizi, herhangi bir siber tehditle karşılaşmadan korumaya almış olmak, veri kaybı ve iş sürekliliğinin sekteye uğraması için önemli tedbirler almak ve bu alanda yetişmiş uzmanlara ihtiyaç duymaktadır. Bu amaçla Siber Güvenlik Eğitimi Uzmanlığı eğitimi hazırlanmıştır.

  • Siber Güvenliğe Meraklı Herkes,
  • Siber Güvenlik Alanında Kariyer Yapmak İsteyenler,
  • Kamu kuruluşlarında veya Özel Şirketlerde Kurumların Siber Olaylara Müdahale Ekiplerinde (SOME) çalışmak isteyenler,
  • Bilgi Teknolojileri Alanında İsteyenler,
  • Siber Savunma sektöründe çalışmak isteyenler
  • Bu alanda farkındalık kazanmak isteyen herkes
Orta Seviye Müfredat -> Temel Ağ ( Network ) Bilgisi -> Sanallaştırma Platformları -> Temel İşletim Sistemi ( OS )-GNU/Linux -> Siber Güvenliğin Temelleri -> Gizlilik ve Anonimlik Nedir ? -> İnternette Anonim Olmak Mümkün Mü ?

İleri Seviye Müfredat -> Temel Ağ ( Network ) Bilgisi -> Sanallaştırma Platfomları -> Linux işletim sistemi -> Hackerların kullandığı tarama ve zafiyet sömürme araçlarının çalışma mantığı -> Hedeflenen sistemde, kullanıcı, port, servis, işletim sistemi ve versiyon bilgilerine ulaşmayı -> Linux ve network bilgisi dinerek yazılım ve ağlardaki zafiyetleri tespit etmek,

Lessons

  1. Siber İstihbarat Nedir?

  2. Open Source Intelligence

  3. OSINT Uygulaması

  4. OSINT-Senaryo Uygulaması

  5. Open Source İstihbarat

  6. Adli İletişim Tespiti

  7. Mobil İletişim Süreçleri

No Comments

Give a comment

Teachers