Siber Suç Uzmanlığı Eğitimi

Siber Suç Uzmanlığı Eğitimi
Featured

Siber Suç Uzmanlığı Eğitimi

Eğitime katılacak öğrencilerimize Siber Güvenlikle ilgili temel kavramların, popüler saldırı ve savunma tekniklerinin neler olduğu anlatılacak, edinmiş oldukları bilgiler doğrultusunda öğrencilerimiz Siber Güvenlik konusunda güncel bir vizyon oluşturacak ve Siber Güvenlik Uzmanı olma aşamasında ilk adımı atmış olacaktır.

Siber Güvenlik Eğitimi Kazanımları Neler Olacak; -> Siber Güvenlik kavramını tüm detaylarıyla öğreniyor olacak, eğitim kazanımları ile günlük ve mesleki hayatında bireyler bilinçli birer Dijital Dünya kullanıcısı olacaktır. -> Dijital Dünya da karşılaşılan en güncel siber tehditleri, açıkları ve bunlardan nasıl korunulması gerektiği öğrenilmiş olacaktır. -> Dijital platformlarındaki güvenlik prosesleri öğrenilmiş olacaktır.

Siber Güvenlik Eğitimi Kimler Katılabilir;

-> Siber Güvenlik, Bilişim Güvenliği konusunda temel bilgi sahibi olmak isteyen herkes, -> İnternette güvenli bir şekilde dijital varlığını oluşturmak ve devam etmek isteyen herkes, -> Kariyerine Siber Güvenlik Uzmanı, Bilişim Güvenliği Uzmanı v.b. ünvanlarla başlamak isteyenler.

Eğitim Gereksinimleri;

Eğitim temel seviyede Siber Güvenlik eğitimi olacağı için herhangi bir siber güvenlik bilgisi gerekmemektedir.

Eğitim Süresi;

Eğitim hafta da 2 saatlik ders periyodunda 3 hafta içerisinde tamamlacaktır. Eğitim sonunda eğitime katılan öğrencilerin kazanımları yapılacak test ile sağlanacaktır.

Kamu kuruluşları ve Özel şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerinde, bilişim cihazları ve bilişim sistemlerin güvenliği en önemli konuların başında gelmektedir. Siber güvenlik uzmanları hedef olan sistemlere yapılan saldırıları önlemek, tespit etmek ve gerekli savunmayı yapmakla sorumludur. Her geçen gün gelişen teknoloji kötü niyetli kişilerin bilişim sistemlerini yavaşlatma veya tamamen kullanılmaz hale getirmek için saldırılar düzenlemektedir.

Bilişim sistemlerini ve içerisindeki verilerinizi, herhangi bir siber tehditle karşılaşmadan korumaya almış olmak, veri kaybı ve iş sürekliliğinin sekteye uğraması için önemli tedbirler almak ve bu alanda yetişmiş uzmanlara ihtiyaç duymaktadır. Bu amaçla Siber Güvenlik Eğitimi Uzmanlığı eğitimi hazırlanmıştır.

  • Siber Güvenliğe Meraklı Herkes,
  • Siber Güvenlik Alanında Kariyer Yapmak İsteyenler,
  • Kamu kuruluşlarında veya Özel Şirketlerde Kurumların Siber Olaylara Müdahale Ekiplerinde (SOME) çalışmak isteyenler,
  • Bilgi Teknolojileri Alanında İsteyenler,
  • Siber Savunma sektöründe çalışmak isteyenler
  • Bu alanda farkındalık kazanmak isteyen herkes

-> Siber Güvenlik Nedir? -> Tarihteki Siber Saldırılar -> Hacker Kimdir ? -> Sosyal Mühendislik Nedir ? -> Kişisel Veri Dijital Ayak İzi Nedir ? -> İç ve Dış Tehditler Nelerdir ? -> Siber Saldırı Analizleri ? -> Siber Ölüm Zinciri Nedir ? -> Güvenlik Açıkları -> Zararlı Yazılım Nedir ve Korunma Yolları Nelerdir ? -> Sızma Yöntemleri Nelerdir ? -> DOS ve DDOS Atakları -> Donanım Güvenliği Nedir ve Nasıl Sağlanır ? -> Güçlü Parola Nedir, Nasıl Oluşturulur ? -> Sosyal Medya Güvenliği -> E-Mail ve Browser Güvenliği -> Siber Güvenlikte Kariyer

Lessons

  1. Siber Suç Kavramı Nedir?

  2. Bilişim Sistemleri Kavramı ve Önemi

  3. Bilişim Sistemi Kavramları

  4. Bilişim Suçlarının Türk Ceza Kanunu Bakımından Değerlendirmesi

  5. Elektronik Ticaret Kanunu

  6. Elektronik Haberleşme Kanunu

  7. Bilişim Hukukunun Türk Ceza Kanunu Bakımından Uygulaması

  8. Sistemi Engelleme, bozma, Verileri Yok Etme veya Değiştirme Suçu

  9. Bilişim Hukukunun Ceza Muhakemesi Kanunu Bakımından Uygulaması

  10. 5651 Sayılı Kanun Bağlamında İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi

  11. Bilişim Hukukunun Ceza Muhakemesi Kanunu Bakımından Uygulaması

  12. Bilişim Hukukunun Uygulama Yönünden Değerlendirilmesi

  13. İnternet Ortamında İşlenen Çocuk Cinsel İstismar Suçunun Değerlendirilmesi

  14. Bilişim Hukukunun Uygulama Yönünden Değerlendirilmesi

  15. Kredi Kartı Dolandırıcılığı Suçunu

  16. Yapay Zekâların hukuki ve Cezai Sorumluluğunun Sınırları

No Comments

Give a comment

Teachers